Suasana di set penggambaran telefilem Ayah Panggil Balik terbitan Kerajaan Selangor di Rumah Cikgu Jenal, Jalan Sekolah, Morib, Banting pada 28 Januari 2024. Foto REMY ARIFIN/SELANGORKINI
BERITA UTAMASELANGOR

MB, EXCO tampil dalam telefilem sempena Aidilfitri Jumaat depan

SHAH ALAM, 13 APRIL: Dato’ Menteri Besar bersama beberapa EXCO Kerajaan Negeri bakal membuat penampilan dalam telefilem Ayah Panggil Balik yang ditayangkan Jumaat depan.

Dato’ Seri Amirudin Shari memegang watak penting sebagai Tuan Kamil di samping beberapa pelakon terkenal seperti Zaidi Omar, Fazlina Ahmad Daud dan Syafie Naswip.

Selain konflik keluarga, drama yang ditayangkan di saluran TV2 pada jam 9 malam turut menyelitkan skim Iltizam Selangor Penyayang (ISP) untuk manfaat rakyat dan menekankan perpaduan serta keharmonian.

Antara EXCO yang turut tampil pada tayangan khas Aidilfitri itu ialah Borhan Aman Shah, Dato’ Ng Suee Lim dan V Papparaidu.

EXCO Kebudayaan Borhan Aman Shah (dua, kiri) berbual bersama barisan pelakon telefilem Ayah Panggil Balik terbitan Kerajaan Selangor di Rumah Cikgu Jenal, Jalan Sekolah, Morib, Hulu Langat pada 28 Januari 2024. Foto REMY ARIFIN/SELANGORKINI

Telefilem yang menjalani penggambaran sekitar Kuala Langat dan Shah Alam turut mempromosi Inisiatif Roda Darul Ehsan, Skim Pinjaman Teknologi Asas Selangor dan bantuan perumahan.

Ayah Panggil Balik mengisahkan konflik dihadapi keluarga Cikgu Zainal (Zaidi Omar) hingga terpaksa menghalau dua anaknya Fendi dan Husna (Syafie dan Amira Drummer) dari kampung.

Bagaimanapun, kehadiran Tuan Kamil membantu kedua-dua beradik itu hingga berjaya hidup di bandar, sekali gus merapatkan kembali silaturahim.


Pengarang :