Pengunjung tidak melepaskan peluang membeli barangan asas yang dijual murah berbanding harga pasaran sempena Jualan Ehsan Rahmah (JER) di Gelanggang Bola Keranjang Klang Utama, Klang pada 13 Mei 2024. Foto REMY ARIFIN/SELANGORKINI
AGENDABERITA UTAMANASIONAL

Dengkil, Banting antara empat lokasi jualan murah pagi ini

SHAH ALAM, 21 MEI : Program jualan murah barangan asas kendalian Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS) diteruskan di empat lokasi mulai jam 10 pagi ini.

Jualan Ehsan Rahmah (JER) diadakan di Dewan MPKK Kampung Pandan Dalam 35, Lorong G-1, Kampung Pandan Dalam (Pandan Indah) dan Surau Al-Hijrah Kota Warisan (Dengkil).

Selain itu, jualan sama turut diadakan di hadapan Surau An-Nur, Taman Suria (Banting) dan Surau Nurhidayah Jalan Sungai Kajang Lama (Sungai Burong).

JER menawarkan ayam RM10 seekor, daging pejal (RM10/pek) telur gred B (RM10 sepapan), ikan kembung (RM6/pek), minyak masak lima kg (RM25) dan beras lima kg (RM13).

Program itu dijadual berlangsung di lebih 1,800 lokasi tahun ini, tidak termasuk program jualan murah di cawangan pasar raya Segi Fresh pada hujung minggu.

Sebelum ini, PKPS pernah menerima Anugerah Pengurusan Berkualiti kerana kejayaan cemerlang termasuk pengendalian program JER. Agensi itu turut diiktiraf Malaysia Book of Records (MBOR) menerusi jualan ayam dan telur bersubsidi terbesar.

Lokasi terkini jualan murah boleh disemak di Facebook PKPS atau mengimbas kod QR di poster jualan atau pautan http://linktr.ee/myPKPS.

 


Pengarang :