Identiti Rakyat Malaysia Di Luar Negara Dipalsukan Untuk Pengundi Hantu – Buletin 13


 

Sinopsis:

BULETIN 13 Untuk 25032013

Saksikan secara langsung “BULETIN 13” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 12.00 Tengahari, 3.00 Petang dan 6.00 Petang. Pelbagai info dan maklumat yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan Kerajaan Malaysia didakwa menghina keputusan mahkamah, dengan tidak menyiarkan permohonan maaf diatas tuduhan palsu terhadap Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

2. Pakatan Rakyat menubuhkan Majlis Penasihat Keselamatan Rakyat bagi memantau isu pertahanan dan keselamatan negara. Mantan Panglima Tentera Darat, Jeneral (B) Tan Sri Md Hashim Hussein dilantik Pengerusi MPKR.

3. Satu lagi kes penipuan dikesan di saat negara menuju Pilihanraya Umum ke-13. Penipuan kali ini melibatkan penyamaran identiti, pemalsuan kad pengenalan, pemalsuan cap jari dan pemalsuan tandatangan rakyat Malaysia di luar negara untuk menghasilkan pengundi hantu.

4. Kekeluan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengumumkan tarikh pembubaran parlimen merupakan petanda jelas Umno dan Barisan Nasional berada dalam keadaan paling nazak.


Pengarang :