Masjid Kampung Raja Uda Masjid Pertama Pusatkan Program MPK Prihatin


PELABUHAN KLANG 12 OKT : Masjid Kampung Raja Uda, di sini di pilih sebagai pusat bagi ‘Program Majlis Perbandaran Klang (MPK) Prihatin’.

Pemangku Yang Di Pertua MPK, Ehsan Mukri berkata, masjid itu merupakan yang pertama dipilih dalam Program MPK Prihatin memandangkan ia baru digunakan.

Katanya, MPK sentiasa menyokong sebarang program yang ingin menjadikan masjid sebagai sebuah institusi ibadah dan pembangunan ummah termasuk menghijaukan kawasan sekitar dengan aktiviti penanaman pokok.

Beliau berkata, program itu bakal diperluaskan di masjid-masjid lain di seluruh daerah Klang.

“Saya bersyukur kerana program ini mendapat kerjasama daripada pemimpin dan penduduk setempat serta pada masa ia merupakan salah satu aktiviti dalam Local Agenda 21 .

“Malah program yang kita adakan ini juga merupakan salah satu platform terbaik mengeratkan lagi perhubungan antara majlis dengan masyarakat setempat,” katanya di dalam satu kenyataan media selepas perlancaran program itu.

Hadir sama, Ahli Majlis, Ismail Arsat ; Pegawai Tadbir Agama, Abd Malek Ramli ; Pengarah Jabatan Komunikasi dan Pengaduan Awam (JKPA) MPK ,Norfiza Mahfiz ; Pengurusan masjid dan pemimpin serta penduduk setempat.

Pada majlis itu, Ehsan turut menyampaikan sumbangan kepada anak-anak yatim Kampung Raja Uda dan berharap kerjasama seperti ini akan diteruskan pada  masa akan datang.


Pengarang :