Kerajaan Selangor Sekat Capex Kerana Syabas Didakwa Gagal Patuhi Prosedur – INFO 12


 

Sinopsis

Info 12 Untuk 1702013

Saksikan secara langsung “INFO 12” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT setiap jam 12.00 tengahari. Pelbagai info dan maklumat yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk 17 JANUARI 2013 :

1. Kerajaan Negeri sedia membantu penduduk di beberapa kawasan yang mengalami gangguan bekalan air untuk mengemukakan tuntutan mahkamah terhadap Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) diatas kegagal syarikat itu membekalkan air.

2. Kerajaan Negeri bertindak menyekat Perbelanjaan Modal (Capex) kerana Syabas didakwa gagal mematuhi prosedur yang ditetapkan dalam Akta Perjanjian Penswastaan Air 2004.

3. Kerajaan Persekutuan melalui Menteri Kewangan Incorporated didakwa memiliki ëGolden Shareí dalam Syabas, iaitu kuasa mutlak dalam semua keputusan syarikat itu.

4. AMK Selangor menyifatkan penurunan harga tol Lebuhraya Kesas sebagai satu lagi gimik kerajaan Umno-BN menjelang PRU-13 bagi mengaburi mata rakyat.

5. (MBPJ) melaksanakan dasar kontrak ‘6 + 6’ terhadap semua kontraktor perkhidmatan kutipan sampah di Petaling Jaya bagi meningkatkan mutu perkhidmatan tersebut.

Layari http://www.selangorkini.net


Pengarang :