Uncategorized

MB: Aedes tak kenal ahli politik, jangan politikkan isu denggi – FOKUS

Sinopsis

FOKUS Untuk

11112013

Saksikan secara langsung “FOKUS” yang bersiaran pada hari ISNIN hingga JUMAAT . Pelbagai berita dan maklumat terkini negeri dan nasional yang kami sediakan untuk anda.

Paparan menarik untuk hari ini :

1. Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengingatkan semua pihak supaya tidak mempolitikkan masalah demam denggi yang melanda Selangor.

2. Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) melancarkan program Strategi Mobilisasi Sosial dan Komunikasi (COMBI) yang dirasmikan Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

3. Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan Penasihat Ekonomi Negeri Selangor, Datuk Seri Anwar Ibrahim meluangkan masa bersarapan dan bergambar bersama 38 murid tahun enam Sekolah Rendah Agama Ar-Razi dalam Program Akademi Imam Muda Da’ie, baru-baru ini.

4. Penggunaan lampu solar di kawasan kampung di DUN Ijok di sini diharap dapat mengurangkan kebimbangan penduduk terhadap berlakunya kes jenayah terutamanya di waktu malam.

5. Ahli Parlimen Kapar, G Manivanan telah membuat laporan polis berkenaan Sistem Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) yang memfitnah beliau ada mengeluarkan kenyataan yang didakwa menghina Islam.

6. Kira-kira 200 peserta mewakili 20 kontinjen dari pelbagai peringkat termasuk sekolah tadika, rendah dan menengah berarak bagi memeriahkan sambutan Maal Hijrah 1435 Hijrah peringkat DUN Selat Klang semalam.

7. Unit Rondaan Berbasikal (Unit Renjer) ditubuh Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) bagi mempertingkatkan aktiviti pencegahan masalah jenayah dan memperkasakan aspek keselamatan di sekitar bandar raya Shah Alam.


Pengarang :