Air Selangor amal polisi tiada hadiah

SHAH ALAM 14 JUN: Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor), mengumumkan ‘polisi tiada hadiah’ sebagai sebahagian inisiatif integriti korporat syarikat untuk mewujudkan persekitaran kerja beretika.

Ketua Jabatan Komunikasi Korporat Kumpulan Air Selangor, Amin Lin Abdullah, berkata polisi berkuatkuasa itu meliputi semua syarikat di bawah Kumpulan Air Selangor.

Katanya, kakitangan serta keluarga dilarang sama sekali untuk memberi atau menerima hadiah tanpa dikira nilai atau sebab.

“Polisi tiada hadiah ini bertujuan mengelakkan situasi yang boleh mempengaruhi pertimbangan proses keputusan atau meletakkan kakitangan di kedudukan berkonflik atau berobligasi,” katanya dalam kenyataan media.

Beliau berkata polisi itu juga bertujuan untuk meningkatkan keyakinan orang awam serta pengguna terhadap syarikat dan anak syarikat.

“Teras utama polisi ini adalah menguruskan perniagaan dan memberikan perkhidmatan air profesional berintegriti, telus dan kebertanggungjawaban.

Penguatkuasaan polisi ini untuk menghapuskan persepsi percanggahan konflik kepentingan melibatkan pihak berurusan antara kumpulan dan pihak luar,” katanya.

EZY


Pengarang :