BERITA UTAMA SELANGOR

51,217 pengundi DUN Sungai Kandis pilih ADUN hari ini

SHAH ALAM 4 OGOS: Tepat jam 8 pagi tadi semua 19 pusat mengundi dengan 109 saluran dibuka bagi membolehkan 51, 217 pemilih biasa di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Kandis memilih wakil rakyat baharu kawasan itu.

Selepas berkempen selama 14 hari bermula 21 Julai lalu, pengundi memilih antara Datuk Lokman Noor Adam dari Barisan Nasional (BN), calon Bebas, K Murthy atau Mohd Zawawi Ahmad Mughni yang mewakili PKR.

Antara ketiga-tiga calon berkenaan, hanya Mohd Zawawi yang akan mengundi di kawasan ini iaitu di Sekolah Kebangsaan (SK) Jalan Kebun pada jam 9 pagi nanti manakala Lokman dan Murthy adalah pengundi luar.

Pengundi di Sungai Kandis dibolehkan mengundi sehingga jam 5.30 petang ini berbanding jam 5 seperti kebiasaannya.

Pada masa sama, Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Othman Mahmood, sebelum ini turut mengumumkan pertambahan jumlah saluran daripada 88 kepada 109 manakala dua saluran dibuka untuk pengundi berusia 60 tahun ke atas.

Hari ini juga dijangka akan berlaku ribut petir pada jam 8 pagi dan 3 petang nanti, selain langit berawan sepanjang pagi hingga jam 1 tengah hari manakala cuaca mendung sepanjang petang sehingga selesai waktu pengundian.

Justeru ramai pihak termasuk SPR dan polis menasihatkan pengundi keluar awal untuk mengelakkan mereka daripada gagal mengundi.

Keputusan PRK Sungai Kandis dijangka diumumkan seawal jam 10 malam ini,


Pengarang :