Dato’ Menteri Besar Amirudin Shari bersama Datin Seri Masdiana Muhamad menyerahkan sumbangan Ang Pau dan limau kepada masyarakat Tiong Hua Dun Sungai Tua di Pasar Pagi Selayang Baru pada 24 Januari 2020. Foto FIKRI YUSOF/SELANGORKINI
SELANGOR

Kemudahan Pasar Pagi Selayang Baru ditambah baik

SELAYANG, 24 JAN: Kemudahan lif, sistem saliran dan pengudaraan di Pasar Pagi Selayang Baru bakal ditambah baik bagi keselesaan peniaga, kata Dato’ Seri Amirudin Shari.

Dato’ Menteri Besar berkata kerja itu akan dilakukan Majlis Perbandaran Selayang (MPS) dan pemaju.

“Masalah lif dijangka diselesaikan hujung bulan ini, ia berlaku sedikit kelewatan dari jadual ditetapkan kerana kesukaran mendapatkan alat ganti.

“Saya juga meminta sistem pengudaraan diperbaiki untuk elak pasar ini panas selain masalah isu takungan air di tingkat aras bawah juga akan diselesaikan segera,” kata Amirudin selepas Program Serahan Buah Limau Dewan Undangan Negeri Sungai Tua di Pasar Pagi Selayang Baru di sini, hari ini.

Katanya lagi Kerajaan Negeri juga sedang berusaha mendapatkan tempat untuk peniaga yang tidak dapat dimuatkan dalam pasar terbabit.

“Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) pun setuju tetapi dimana tempatnya nanti kita akan umumkan bulan depan selepas mendapat persetujuan semua pihak,” kata Ahli Dewan Undangan Negeri Sungai Tua.


Pengarang :