SELANGOR

Surau Al Jannah terima sumbangan RM50,000

OLEH SYAZWANI SUFIAN

BATU CAVES, 26 MAC: Kerajaan Negeri menerusi Pemerbadanan Menteri Besar Selangor (MBI) menyalurkan sumbangan RM50,000 kepada Surau Al-Jannah Taman Jasa Utama 6 Batu Caves, hari ini.

Dato’ Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali berkata, bantuan itu disalurkan sebagai tanda prihatin Kerajaan Negeri dalam melengkapkan keperluan pembangunann surau dan masjid di negeri itu.

“Ini antara agenda penting Kerajaan Negeri dan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) untuk memastikan masjid, surau serta institusi islam dapat diimarahkan dengan sebaiknya melalui program supaya dapat memberi pencerahan kepada umat.

“Kerana kita yakin dengan pencerahan dan ilmu umat islam dapat mendepani cabaran semasa dengna lebih bijaksana,” katanya ketika berucap dalam program Ramah Mesra bersama rakya, hari ini di sini.

Selain itu, Mohamed Azmin berkata, Kerajaan Negeri juga meluluskan pembinaan dewan serbaguna di Taman Jasa Utama.

“Setelah saya teliti dewan serbaguna yang sedia ada terlalu kecil dan uzur, sememangnya ada kewajaran untuk membangunkan satu dewan baru bagi keselesaan penduduk setempat.

“Saya akan serahkan memorandum berkaitan pembangunann dewan itu kepada pegawai kewangan untuk tindakan selanjutnya,” katanya.


Pengarang :