Selangorkini
SELANGOR

Mesyuarat MMKN pertama Rabu ini

OLEH AFIX REDZUAN

SHAH ALAM, 14 MEI: Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (MMKN) akan mengadakan mesyuarat pertama penggal baharu, pada Rabu selepas semua Exco Kerajaan Negeri mengangkat sumpah, hari ini.

Dato’ Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali berkata, beliau juga akan memaklumkan semua portfolio Exco, bermula esok.

“Semua Exco akan mengangkat sumpah hari ini dan saya akan mengumumkan portfolio masing-masing esok.

“Hari Rabu kita akan mulakan mesyuarat MMKN pertama selepas semua ahli dilantik,” katanya ketika menyampaikan amanat di Foyer Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, hari ini.

Beliau berkata, cadangan nama Exco sudah dipersembahkan kepada Duli Yang Maha Mulia (DYMM) Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah dan istiadat mengangkat sumpah akan disempurnakan petang ini, di Istana Alam Shah Klang.

Sehingga kini, nama 10 calon Exco masih menjadi tanda tanya semua pihak.

Pakatan Harapan (PAKATAN) kembali membentuk Kerajaan Negeri selepas melakar kejayaan cemerlang memenangi 51 daripada 56 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN), pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).

Mohamed Azmin turut mengekalkan kemenangan di DUN Bukit Antarabangsa dengan majoriti lebih 25,000 undi walaupun berhadapan saingan lima penjuru.


Pengarang :