Misi Eksplorasi Belia Selangor ke puncak Kinabalu bermula | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Norway

Wartawan

Nazli Ibrahim

Misi Eksplorasi Belia Selangor ke puncak Kinabalu bermula

OLEH NAZLI IBRAHIM

KUNDASANG, 19 FEB: Cuaca dingin mencecah 16 darjah celcius tidak menghalang 30 anggota Misi Ekplorasi Belia Selangor ke puncak Kinabalu memulakan pendakian.

Pendakian yang bermula di Timpohon Gate itu diketuai Exco Pembangunan Generasi Muda & Sukan dan Pembangunan Modal Insan, Mohd Khairuddin Othman.


Bercakap kepada SelangorKini, beliau berkata, kesemua anggota eksplorasi begitu bersemangat memulakan pendakian, pagi ini.

“Semua anggota berada dalam keadaan terbaik dan sudah bersedia untuk berhadapan cabaran pendakian,” katanya.

Pendakian yang bermula pada jam 9 pagi tadi dijangka tiba di Laban Rata, pada jam 4 petang untuk berehat di Sanctury Lodge.

Selepas berehat, pendakian menuju ke puncak Kinabalu disambung semula pada jam 2 pagi esok sebelum dijangka tiba, pada jam 6.30 pagi hari sama.

Kumpulan itu akan tiba kembali di kaki Gunung Kinabalu, pada jam 5.30 petang.

Sementara itu, dalam lawatan ke Sabah kali ini, Mohd Khairuddin akan melakukan kunjungan hormat ke Pejabat Menteri Belia dan Sukan Sabah, Poon Ming Fung@ Frankie, pada Jumaat ini.

Selain itu, beliau juga dijadual mengadakan pertemuan dengan beberapa organisasi bukan kerajaan belia Sabah, pada Khamis.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next