Cabaran Puasa 1 Hari untuk bukan Islam Ahad ini | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Hafizan Taib

Norway

Wartawan

Zareef Muzammil

Cabaran Puasa 1 Hari untuk bukan Islam Ahad ini

OLEH ZAREEF MUZAMMIL

PETALING JAYA, 24 MEI: Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) mempelawa mereka yang bukan beragama Islam dari kawasan pentadbiran ini untuk menyertai Cabaran Puasa 1 Hari, pada Ahad ini.

MBPJ dalam kenyataan memaklumkan, program dijayakan dengan kerjasama Hidayah Centre Foundation dan Madrasah An-Naimah itu bagi memberi peluang kepada orang ramai bersama merasai kesukaran serta keseronokan berpuasa seperti dilalui umat Islam di negara ini.


Katanya, melalui cabaran itu, peserta perlu melakukan amalan asas berpuasa seperti makan sahur sebelum 5.45 pagi dan mengelakkan makan serta minum sepanjang seharian menjalani ibadah berkenaan.

Selain itu, peserta juga perlu menghindari daripada berkata-kata perkara yang sia-sia sehingga terbenam matahari.

“Majlis berbuka puasa akan diadakan di Madrasah An-Naimah, Jalan SS 7/17k pada 6.15 petang sehingga 9 malam. Bagi yang tidak berpuasa juga dialu-alukan untuk turut serta berbuka bersama.

“Mereka yang berminat boleh membuat pendaftaran di laman sesawang https://tinyurl.com/cabaranPuasa dan hadiah istimewa disediakan kepada peserta yang mendaftar,” katanya.

Orang ramai yang mempunyai sebarang pertanyaan boleh hubungi di talian 019-6690900.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next