Tengku Permaisuri berkenan nikmati santapan eksotik | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Zareef Muzammil

Tengku Permaisuri berkenan nikmati santapan eksotik

OLEH ZAREEF MUZAMMIL

SEKINCHAN, 1 MEI: Duli Yang Maha Mulia (DYMM) Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Norashikin berkenan berangkat ke Restoran Eksotik Lembah Bernam Parit 9, di sini, hari ini, bagi menikmati santapan tengah hari.

Baginda tiba bersama rombongan di restoran popular dengan makanan eksotik itu kira-kira 12.10 tengah hari.


Turut mengiringi keberangkatan tiba baginda ialah Ahli Dewan Negeri Sekinchan merangkap Speaker Dewan Negeri (DNS) Selangor, Ng Suee Lim.

Baginda dihidangkan menu eksotik istimewa iaitu belangkas masak lemak dan belangkas masak sambal.

Selain itu, baginda turut menikmati santapan kampung lain seperti udang galah masak sambal, ikan sepat masin, ikan keli masak lemak, ayam kampung goreng dan pelbagai aneka ulam-ulaman kampung yang segar.

Seusai menikmati santapan tengah hari, baginda berkenan menunaikan solat fardu Zohor di Masjid Pekan Sekinchan sebelum mencemar duli melawat Wisma Masri, Parit 7, perusahaan Industri Kecil Tempatan yang cukup terkenal kerepek dan pelbagai jenis kuih.

Baginda dan rombongan dijangka meneruskan lawatan mencemar duli ke Kilang Khind, kilang menghasilkan barangan eletrik yang membekalkan ke seluruh Malaysia.

 

 

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next