Remaja Ireland-Perancis, Nora Anne Quoirin.
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL

MB ucap takziah kepada keluarga Nora Anne

SHAH ALAM, 14 OGOS: Dato’ Menteri Besar, Amirudin Shari menzahirkan ucapan takziah kepada keluarga remaja Ireland, Nora Anne Quoirin susulan penemuan jasad gadis terbabit, pada hari ke-10 kehilangannya dari tempat penginapan, The Dusun, Pantai Hill, Nilai, tengah hari semalam.

Melalui ciapan ringkas di Twitter miliknya, beliau menyifatkan kehilangan misteri anak istimewa berusia 15 tahun yang berakhir dengan titik hitam itu sebagai kisah menyayat hati.

“Berita menyayat hati. Ucapan takziah yang mendalam kepada keluarga. Semoga jiwanya tenang dan damai,” tulisnya.

Semalam, mayat remaja itu ditemui dalam keadaan tidak berpakaian oleh pasukan sukarelawan yang menyertai operasi mencari dan menyelamat (SAR) berhampiran anak sungai di kawasan berlurah.

Pengesahan identiti mayat berkenaan dilakukan selepas pengecaman ahli keluarga remaja malang itu di Hospital Tuanku Jaafar, Seremban, Negeri Sembilan.

Lokasi penemuan itu terletak sekitar 2.5 kilometer (km) dari tempat penginapan dia dilapor hilang, iaitu kawasan terletak dalam radius pencarian yang sebelum ini sudah beberapa kali dilalui kumpulan SAR.

Remaja orang kurang upaya yang mengalami masalah pembelajaran itu tiba bersama keluarganya di Malaysia pada 3 Ogos lalu untuk percutian dua minggu di negara ini dan disedari hilang dari bilik penginapannya pada 8 pagi, 4 Ogos lalu.


Pengarang :