AGENSI SELANGOR

PREC anjur pelbagai aktiviti sempena Karnival Merdeka Muhibbah

SHAH ALAM, 29 OGOS: Sempena sambutan kemerdekaan ke-62, PKNS Real Estate Sdn Bhd (PREC) mengajak orang ramai untuk memeriahkan Karnival Merdeka Muhibbah di SACC Mall dan SACC Walk, bermula semalam hingga 31 Ogos ini.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Fakru Radzi Ab Ghani berkata, pelbagai aktiviti menarik disajikan khas kepada pengunjung sepanjang empat hari karnival itu berlangsung.

“Kami membawakan aktiviti untuk kanak-kanak seperti ‘Beyblade Medeka Battle’ yang menawarkan hadiah RM1,300 dengan pendaftaran RM10 sahaja.

“Penyertaan ini terbuka untuk kategori kanak-kanak berumur 14 tahun ke bawah dari 31 Ogos hingga 1 September, di lot Gedung Harian Kompleks PKNS Shah Alam, mulai 10 pagi hingga 2 petang.

“Selain itu, terdapat juga Upin Ipin Store, Pertandingan Mewarna Upin Ipin Kemerdekaan 2019, permainan kanak-kanak dan jualan produk industri kecil sederhana,” katanya dalam kenyataan kepada SelangorKini.

Katanya, mereka yang berada di sekitar Shah Alam juga diseru untuk bersama menyambut kemerdekaan di SACC Walk dan SACC Mall bagi menyemai semangat cinta serta bangga terhadap negara.

“Pengunjung dewasa dapat berhibur dengan persembahan artis tanah air dan buskers daripada 6ixth Sense, Dinamik, Jinbara, Assalambuskers, Klangit, Zamarul Hamzah dan Zara Ali.

“Lebih menarik, pelari duo veteran yang menyertai larian Merdeka Muhibbah dijangka tiba pada malam merdeka selepas melakukan larian sejauh 500kilometer sejak 19 Ogos lalu dari Medan Bandar, Alor Setar dan bakal menempa nama dalam Malaysia Book of Record (MBOR),” katanya.


Pengarang :