Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal. Foto BERNAMA
SELANGOR

Kanak-kanak mati dipercayai didera, teman lelaki ibu ditahan – Polis

KUALA LUMPUR, 22 OGOS: Seorang kanak-kanak lelaki berusia dua tahun mati dipercayai akibat didera teman lelaki ibunya, di Pangsapuri Vista Perdana di sini.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, kanak-kanak itu ditemui terbaring tidak sedarkan diri di rumahnya semalam dan hasil siasatan awal mendapati, ada kecederaan di belakang kepala kanak-kanak itu.

Sehubungan itu katanya, polis menahan seorang pemandu e-hailing, yang dikatakan orang terakhir bersama kanak-kanak itu.

Beliau berkata lelaki berusia 26 tahun itu ditahan sepasukan anggota polis ketika sedang berehat dalam keretanya di Jalan PJS 9/1 Subang Jaya dekat sini, kira-kira 12 tengah hari ini.

“Polis telah pergi ke kawasan itu dan membuat pengesanan ke atas suspek dan tangkapan dibuat setelah membuat pemantauan selama 30 minit,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Terdahulu, Nik Ezanee berkata, lelaki itu difahamkan telah bertengkar dengan ibu mangsa dan merupakan orang terakhir bersama kanak-kanak itu, sebelum ibunya meninggalkan rumah untuk membeli makanan.

Katanya, apabila ibu mangsa yang berusia 23 tahun itu kembali ke rumah, dia mendapati anaknya dalam keadaaan terbaring dan tidak sedarkan diri.

Beliau berkata kanak-kanak itu disahkan meninggal dunia di Pusat Perubatan Universiti Malaya.

Kes disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.

– BERNAMA


Pengarang :