Selangorkini
Penguat kuasa MDKS menutup premis dikendali warga asing tanpa lesen dalam operasi bersepadu di Tanjung Karang dan Kuala Selangor pada 26 Ogos 2020. Foto: MDKS
PBT SELANGOR

MDKS sita tiga premis, satu gerai warga asing

SHAH ALAM, 29 OGOS: Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS) menutup dan menyita tiga premis di Tanjung Karang serta sebuah gerai penjaja di Taman Sirambai yang dikendali warga asing tanpa lesen.

Pihak berkuasa tempatan memaklumkan penutupan serta-merta dan sitaan dibuat menerusi operasi bersepadu dijalan anggota penguat kuasa pada 26 Ogos lalu.

“Antara barangan disita adalah seunit peralatan penjaja (khemah, meja kayu dan buah kelapa), 14 unit tong gas dan lapan kampit beras pelbagai jenama.

Penguat kuasa MDKS menyita barangan perniagaan salah sebuah premis yang dikendalikan warga asing dalam operasi bersepadu di Tanjung Karang dan Kuala Selangor pada 26 Ogos 2020. Foto: MDKS

“Selain itu, MDKS menyita dua unit kerusi gunting rambut, satu set peralatan gunting rambut, seunit vakum, seunit pemampat udara dan seunit penyembur buih,” katanya.

Tindakan dibuat mengikut Undang-Undang Kecil Pelesenan Tred, Perniagaan dan Perindustrian (MDKS) 2007 dan Undang-Undang Kecil 42(1) Undang-Undang Kecil Penjaja (MDKS) 2007 serta barang rampasan dibawa ke stor MDKS.


Pengarang :