Exco Kerajaan Negeri Rodziah Ismail (dua, kiri) bersama Suhartini Mohamad Robangi (dua, kiri) melihat kendera saji yang baru diterima di Wisma Kohijrah, Shah Alam pada 10 Disember 2020. Foto HAFIZ OTHMAN
EXCO SELANGOR

Pembiayaan Go Digital bantu usahawan, elak salah guna

SHAH ALAM, 30 JAN: Kerajaan Negeri menyediakan skim pembiayaan Go Digital kepada usahawan mengikut kesesuaian perniagaan mereka, kata EXCO pembangunan usahawan.

Rodziah Ismail berkata beliau berharap penerima tidak salah guna bantuan itu dan berusaha memajukan perniagaan masing-masing.

“Inisiatif ini bertujuan memudahkan golongan tersebut membeli alat telekomunikasi selaras hasrat Kerajaan Negeri mahu melahirkan lebih ramai usahawan digital.

“Kita harap dana diberikan ini tidak disalah guna sebaliknya dapat dimanfaatkan ke arah yang sepatutnya,” katanya pada program bual bicara yang disiarkan di Facebook malam tadi.

Yayasan Hijrah Selangor (Hijrah) menyasarkan 3,000 usahawan mendapat manfaat melalui skim pembiayaan Go Digital antara RM1,000 hingga RM50,000 tahun ini.

Skim pinjaman ditawarkan bukan memfokuskan usahawan sedia ada malah juga kepada peniaga di bawah pihak berkuasa tempatan (PBT), Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) dan Komuniti Belia Selangor (SAY).

 


Pengarang :