Selangorkini
DYTM Raja Muda Selangor Tengku Amir Shah mencemar duli melawat Kohijrah Mart yang menjual pelbagai produk usahawan tempatan di Seksyen 32, Shah Alam pada 25 Mac 2021. Foto ASRI SAPFIE/SELANGORKINI
BERITA UTAMA SELANGOR

DYTM Tengku Amir Shah berkenan kunjungi Wisma Kohijrah

SHAH ALAM, 25 MAC: Duli Yang Teramat Mulia (DYTM) Raja Muda Selangor Tengku Amir Shah berkenan mengunjungi Wisma Koperasi Warga Hijrah Selangor (Kohijrah) di sini hari ini.

Kunjungan santai baginda buat julung kalinya turut dihadiri 10 peniaga mikro Kohijrah dan 10 usahawan kelainan upaya (OKU) Say Lead yang bernaung bawah DYTM Raja Muda.

DYTM Raja Muda Selangor Tengku Amir Shah berkenan mendengar penerangan daripada seorang usahwan Hijrah berkaitan produknya ketika lawatan baginda ke Wisma Kohijrah di Seksyen 32, Shah Alam pada 25 Mac 2021. Foto ASRI SAPFIE/SELANGORKINI

Ketua pegawai eksekutif Selangor Youth Community (Say) berkata program Say Lead adalah di bawah Keusahawanan Selangor yang diwujudkan oleh baginda, bertujuan menghubungkan usahawan dan agensi di Selangor kepada peluang perniagaan.

“Kunjungan baginda hari ini bertujuan membantu golongan OKU mendapat bimbingan dan bantuan perniagaan menerusi Kohijrah.

“Platform ini juga untuk mengumpulkan usahawan dari seluruh negeri dan mewujudkan jaringan kerjasama dalam agenda pembangunan perniagaan,” kata Nurul Azwa Rodzi dalam kenyataan.

Menurutnya, kerjasama melalui Kohijrah hari ini juga menyasarkan penyediaan platform dan peluang bagi usahawan untuk memasarkan produk mereka.

Ketua Pegawai Eksekutif Selangor Youth Community (SAY) Nurul Azwa Rodzi

“Antara bantuan yang diberi adalah pembungkusan bagi perniagaan kecil, pembiayaan daripada Yayasan Hijrah Selangor dan sumbangan kendera saji,” katanya lagi.

Pada majlis sama, DYTM Tengku Amir berkenan melawat Kohijrah Mart yang memaparkan pelbagai produk usahawan mikro tempatan dari dalam dan luar Selangor.

Turut diadakan gimik penyerahan kunci kepada dua usahawan mikro yang menjalankan perniagaan makanan melalui kendera saji dan sesi ramah mesra baginda bersama usahawan mikro dan OKU.


Pengarang :