Ahli Dewan Negeri Bandar Utama Jamaliah Jamaluddin menjawab pertanyaan media berkaitan projek penanaman semula pokok di SD20, Petaling Jaya pada 10 Februari 2021. Foto ASRI SAPFIE/SELANGORKINI
ADN SELANGOR

DUN Bandar Utama anjur pertandingan pakaian tradisional

SHAH ALAM, 17 OGOS: Dewan Undangan Negeri (DUN) Bandar Utama menganjurkan pertandingan pakaian tradisional sempena Karnival Rasa Sayang bermula semalam hingga 10 September.

Wakil rakyatnya berkata pertandingan itu diadakan untuk mempromosi dan meraikan kepelbagaian budaya menerusi pakaian daripada pelbagai latar belakang masyarakat.

Jamaliah Jamaluddin berkata penyertaan terbuka kepada semua warganegara dan peringkat umur dengan menggayakan pakaian tradisional bagi kaum atau etnik di Malaysia.

“Pakaian mestilah dilengkapi dengan aksesori atau kelengkapan peragaan yang biasanya digayakan mengikut festival bagi pakaian tradisional tersebut dan dimuat naik dengan kapsyen menarik.

“Pelbagai hadiah menarik disediakan dan pemenang akan diumumkan pada 16 September menerusi Facebook secara langsung YB Jamaliah Jamaluddin,” katanya menerusi Facebook.

Berikut cara penyertaan:

1. Muat naik gambar penuh anda menggayakan pakaian tradisional bersama dengan kapsyen. Penyertaan secara swafoto tidak akan diterima.

2. Tag Facebook YB Jamaliah Jamaluddin @Jamaliah Jamaluddin dan Facebook Quratulain Atiqah

3. Setiap penyertaan mestilah dilengkapi dengan #BudayaKitaBersamaJamaliah dan #RasaSayangBandarUtama

4. Pastikan hantaran (post) anda ditetapkan kepada ‘umum’ supaya kami dapat melihat penyertaan anda.


Pengarang :