Selangorkini
Petugas kesihatan memantau pelajar di bahagian pemerhatian selepas menerima vaksin dalam Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (Remaja) di Sekolah Menengah Kebangsaan Putrajaya Presint 8 (1) pada 20 September 2021. Foto BERNAMA
AGENSI BERITA UTAMA SELANGOR

Program vaksin remaja Kuala Selangor sehingga Rabu depan

SHAH ALAM, 26 SEPT: Program vaksin Covid-19 remaja berumur 16 dan 17 tahun bermula 23 sehingga 29 September ini di pusat pemberian vaksin (PPV) Stadium Tertutup Kompleks Sukan Kuala Selangor.

Pejabat Kesihatan Daerah (PKD) Kuala Selangor menerusi Facebook memaklumkan program itu diadakan bermula jam 9 pagi sehingga 4 petang.

Peserta perlu hadir bersama ibu bapa atau penjaga, membawa kad pengenalan diri, borang persetujuan suntikan vaksin dan tidak dibenarkan hadir tanpa janji temu.

Menerusi lampiran poster PKD, peserta perlu mengikut janji temu seperti yang ditetapkan sekolah masing-masing.

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi Bilik Gerakan Vaksin Covid-19 menerusi talian 03-328 12309 atau 013-891 0041.

Pada 20 September, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menyasar 80 peratus remaja lengkap dos sebelum sesi persekolahan dibuka pada tahun depan.

Menterinya Khairy Jamaluddin berkata KKM juga menyasar 60 peratus daripada remaja berusia 12 hingga 17 tahun mendapat sekurang-kurangnya satu dos vaksin pada November ini.

Berikut sekolah terlibat dan tarikh janji temu:


Pengarang :