Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof (kiri) menyerahkan cek cura bernilai RM1.78 juta kepada wakil Gabungan Petubuhan Teksi, Kereta Sewa, Limosin dan Teksi Lapangan Terbang Se’Malaysia (GTSM) di Bangunan Sultan Idris Shah, Shah Alam pada 28 September 2021. Foto AHMAD ZAKKI JILAN/SELANGORKINI
BERITA UTAMASELANGOR

Sumbangan RM500 Mais, ringan beban pemandu teksi

SHAH ALAM, 29 SEPT: Gabungan Teksi Malaysia menghargai sumbangan Majlis Agama Islam Selangor (Mais) memberi bantuan kepada pemandu Teksi Kereta Sewa Islam di negeri ini.

Yang dipertuanya Kamarudin Mohd Hussain berkata bantuan sekali bayar bernilai RM500 itu sedikit sebanyak meringankan beban penerima yang rata-ratanya terkesan susulan pandemik Covid-19.

“Terima kasih kepada pembayar Zakat Selangor, sumbangan ini sedikit sebanyak meringgankan bebanan kami dan memberi manfaat kepada pemandu teksi yang dalam kesusahan.

“Insya-Allah kita akan mengagihkan bantuan ini kepada penerima dalam masa terdekat dan pada masa sama menyeru pemandu ini membuat semakan nama mereka menerusi Facebook Dunia Teksi,” katanya menerusi kenyataan.

Simbolik serahan replika cek Mais semalam disampaikan pengerusinya Tan Sri Dato’ Seri Abdul Aziz Mohd Yusof kepada wakil Gabungan Pertubuhan Teksi, Kereta Sewa, Limosin dan Teksi Lapangan Terbang SeMalaysia.


Pengarang :