Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor Datuk Norazam Khamis (lima, kanan) ketika di pusat operasi mencari dan menyelamat insiden tanah runtuh di tapak perkhemahan Father’s Organic Farm, Gohtong Jaya pada 17 Disember 2022. Foto Facebook JBPM Selangor
AGENDA NASIONAL

Pengarah bomba Selangor dikejarkan ke hospital akibat letih, strok ringan

BATANG KALI, 19 DIS: Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor Datuk Norazam Khamis yang terlibat sejak hari pertama operasi Mencari dan Menyelamat (SAR) insiden tanah runtuh di tapak perkhemahan Father’s Organic Farm, Gohtong Jaya, di sini dikejarkan ke Hospital Selayang akibat keletihan dan strok ringan (minor stroke).

Pusat Gerak Operasi JBPM Selangor dalam kenyataan malam ini memaklumkan keadaan beliau terkawal dan masih sedarkan diri.

“Operasi mencari mangsa tetap dijalankan. Sama-samalah kita doakan agar kesihatan beliau kembali pulih. Semoga Dato Wira Merah (Norazam) diberikan kesembuhan segera,” menurut kenyataan itu.

Sejak hari pertama operasi SAR Jumaat lepas, Norazam merupakan antara individu paling sibuk di lokasi kejadian.

Daripada aspek operasi sehinggalah melayani media, Norazam sentiasa komited menjalankan tugas dengan cemerlang dan tidak pernah menunjukkan keletihan sepanjang berada di lokasi kejadian.

—  BERNAMA


Pengarang :