SUKANKINI

FMLLP: Keputusan diputuskan Ahli Lembaga Pengarah, bukan individu

 

OLEH AFIX REDZUAN

SHAH ALAM, 17 FEB: Perkongsian Liabiliti Terhad Bolasepak Malaysia (FMLLP) menjelaskan semua keputusan hukuman dan rayuan dalam Liga Malaysia adalah keputusan bersama diputuskan Ahli Lembaga Pengarah FMLLP dan bukan keputusan individu.

Menerusi kenyataan dimuatnaik di Facebook semalam, badan pengurusan perjalanan bola sepak tempatan itu berkata, Ahli Lembaga Pengarah terdiri daripada perwakilan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), wakil setiap pasukan serta wakil berkecuali.

“Sewaktu perjumpaan Kongress FMLLP 2017 yang berlangsung pada 14 Jun 2017 yang lepas, 24 wakil dari pasukan (1 setiap pasukan) telah memilih 3 wakil dari mereka untuk mewakili kesemua pasukan. 3 wakil ini dilantik menjadi Ahli Lembaga Pengarah FMLLP.

“Selain wakil daripada pasukan, ada juga wakil dari FAM yang turut terlibat dalam menguruskan pasukan masing-masing.

“Jadi perwakilan dari pasukan-pasukan di dalam struktur FMLLP ini sangat kuat,” katanya.

Sebelum ini, Ketua Pegawai Eksekutif FMLLP berkata empat pasukan Liga Super berada dalam bahaya kerana bakal berhadapan hukuman pemotongan mata dan tidak dibenarkan membuat pertukaran pemain pada jendela perpundahan kedua kerana gagal melengkapkan beberapa dokumen mendaftarkan pasukan.


Pengarang :