SELANGOR

Jom Shopping meriahkan sambutan Tahun Baru Cina

 

OLEH SYAZWANI SUFIAN

SHAH ALAM, 6 FEB: Sambutan Tahun Baru Cina bakal disambut meriah dan lebih bermakna apabila 400 masyarakat cina DUN Morib menerima baucer Jom Shopping.

Ahli Dewan Negeri (ADN) Morib, Hasnul Baharuddin berkata, program itu bertujuan memberi peluang masyarakat cina berpendapatan RM1,500 kebawah membuat persediaan menyambut Tahun Baru Cina.

“Kita mengharapkan sambutan kali ini akan lebih bermakna kepada masyarakat cina yang menyambutnya,” katanya, dipetik Sinar Harian.

Hasnul berkata, bagi memberi peluang untuk semua penduduk di kawasannya berpeluang menerima baucer itu, pihaknya menjalankan tapisan terhadap penerima yang sudah tiga kali menerima bantuan itu.

“Langkah itu diambil supaya dapat memberi peluang kepada penerima lain merasai bantuan yang disalurkan oleh Kerajaan Negeri.

“Bagaimanapun sekiranya kita mendapati keluarga itu benar-benar memerlukan bantuan baucar sebanyak RM100 itu kita akan menukarkan penama kepada suami atau isteri atau anak bagi meneruskan bantuan.

“Selain itu, walaupun ada diantara mereka sudah maklum mengenai tapisan nama yang kita lakukan namun penerimaan mereka sangat baik dan berharap program ini diteruskan,” katanya.


Pengarang :