SELANGOR

Foodtruck 72 jam bakal lakar sejarah MBoR

OLEH AFIX REDZUAN

AMPANG, 14 DIS: Persatuan Foodtruck Selangor mahu melakar sejarah The Malaysia Book Of Record (MBoR) dengan menganjurkan ‘The Longest Non-Stop 72 Hours Foodtruck Fest-2018’ di Laman Trak Makanan, Padang Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ).

Acara perasmian disempurnakan Pegawai Khas Pusat Khidmat DUN Pandan Indah Zamri Jantan yang mewakili EXCO Infrastruktur dan Kemudahan Awam, Pemodenan Pertanian dan Industri Asas Tani, Ir Izham Hashim.

Ia disaksikan Eksekutif Pentadbiran Am MBoR, Siti Hajar Johor dan Presiden Persatuan Foodtruck Selangor, Abdul Rahman Supari.

Usaha anjuran Persatuan Foodtruck Selangor ini bagi mengumpul peniaga tempatan sekali gus memberikan pengalaman pengendalian perniagaan serta menarik pengunjung menikmati makanan dan minuman yang dijual.

Penganjuran pertama kali sehingga Ahad ini menampilkan 25 peniaga kendera saji dengan penglibatan 130 petugas dan beroperasi selama 72 jam.

Pengunjung juga boleh melakukan transaksi pembelian menggunakan wallet elektronik menerusi applikasi Boost dan Touch & Go.


Pengarang :