NASIONAL

PAKATAN tubuh seksyen khas semak manifesto PRU14

BANGI, 24 FEB: Kerajaan Pakatan Harapan (PAKATAN) menubuhkan satu seksyen khas bagi menyemak dan memformulasi semula manifesto Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14), supaya dapat disesuaikan dengan keadaan semasa.

Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Amiruddin Hamzah berkata, langkah itu bagi memastikan janji PRU14 dapat dilaksanakan dengan mengambil kira kekangan yang dihadapi kerajaan sekarang.

Katanya, seksyen itu diwujudkan kerana Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, yang juga Pengerusi PAKATAN amat prihatin dengan perkara yang dijanjikan dalam manifesto pada PRU14.

“Manifesto PRU14 digubal berdasarkan fakta terhad dengan sebahagiannya tiada dalam domain umum.

“Jadi, apabila PAKATAN menjadi kerajaan, kesemua manifesto terpaksa diformulasi semula dengan versi lain selepas semua data dan fakta diteliti selain mengkaji kekangan baharu yang timbul,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas menutup Karnival Sukan Persatuan Bekas Pelajar Maktab Rendah Sains Mara Ansara, di Universiti Kebangsaan Malaysia, di sini, hari ini.

Mengulas berkenaan rundingan antara kerajaan dan Gamuda Berhad yang memegang konsesi empat lebuh raya, Amiruddin berkata, perincian lain akan diumumkan selepas kesemua perkara berbangkit diperhalusi.

*Sumber: BERNAMA


Pengarang :