KEADILAN perlu ungguli wanita muda | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Norway

Wartawan

Norhayati Umor

KEADILAN perlu ungguli wanita muda

OLEH NORHAYATI UMOR

SHAH ALAM, 8 MAC: KEADILAN perlu menjadi parti yang mengungguli pembabitan wanita muda ke arah melahirkan pemimpin disegani pada masa akan datang.

Ketua Srikandinya, Nurainie Haziqah Shafii berkata, peranan wanita muda itu harus dilihat dalam semua aspek dan ruang yang setaraf tanpa mengira jantina.


Katanya, tumpuan parti perlu utuh bagi memastikan lebih ramai wanita muda diberikan peluang memainkan peranan penting dalam pembangunan masyarakat dan negara.

“Prinsip dan kepercayaan ini seiring dengan tema sambutan tahun ini iaitu ‘Fikir Kesaksamaan, Bina dengan Kebijaksanaan, Berinovasi untuk Perubahan’ (Think Equal, Build Smart, Innovate for Change).

“Sempena hari wanita sedunia, Srikandi sebagai pentas bagi wanita muda turut meraikan sambutan bersejarah ini dalam semangat merayakan kepelbagaian dan potensi wanita di seluruh dunia,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Pada masa sama, Nurainie berkata, sambutan terbabit bukan menjurus kepada meraikan wanita sahaja, tetapi menjadi agenda penting untuk membawa arus pembangunan dalam kehidupan wanita merangkumi aspek politik, kesihatan, sosial, ekonomi dan pendidikan.

“Saya percaya, wanita muda kini lebih cakna dan berfikiran matang mengenai isu semasa, malah mampu menyumbang kepada inovasi pembangunan negara,” katanya.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next