PBT SELANGOR

11121 nombor bertuah ‘abang’ scrambler

OLEH SHAFIQQUL ALIFF

BANTING, 14 APR: Retromania Grand Gathering 2019 (RGG’19) membawa tuah kepada Zuhairi Zulkifli, 26, selepas memenangi hadiah utama cabutan bertuah iaitu sebuah motosikal berkuasa besar jenis scrambler dan topi keledar ‘custom made’.

Ahli kelab motosikal Kadir Retro itu berkata, kemenangan terbabit adalah hadiah paling bermakna buat dirinya dan amat bersyukur atas cabutan bertuah dimenanginya.

“ini adalah kemenangan kali pertama dan saya tidak menjangka akan memenangi hadiah utama cabutan bertuah.

“Datang dengan sebuah motosikal tetapi dengan kemenangan ini saya membawa pulang dua motosikal dan topi keledar,” katanya sambil ketawa.

Pada masa sama, beliau menyifatkan kemenangan itu adalah rezeki yang tidak diduga sejak berkecimpung dalam dunia permotoran.

“Saya bersyukur pada Allah kerana di antara ribuan pengunjung hadir dan saya yang terpilih,” katanya.

Zuhairi yang berasal dari Klang sudah menyertai hampir lima kali dalam acara RGG dan beliau menyatakan Majlis Daerah Kuala Langat sudah membuat acara terbaik serta tersusun pada kali ini berbanding tahun sebelumnya.

Terdahulu, acara RGG’19 mendapat sambutan hangat dalam kalangan pengunjung dari seluruh pelusuk negara termasuk negara luar seperti Thailand, Jepun, Brunei, Singapura dan United Kingdom.


Pengarang :