SELANGOR

Bekalan air di Klang pulih 99%

OLEH SHEEDA FATHIL

SHAH ALAM, 12 MEI: Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd memaklumkan gangguan air di beberapa kawasan di Klang sudah mencapai tahap 99 peratus sehingga jam 12 tengah hari tadi.

Ketua Jabatan Perhubungan Pelanggan dan Komunikasi Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd, Abdul Raof Ahmad berkata, pihaknya kini giat melaksanakan proses meningkatkan paras kolam dan tekanan di sistem agihan bagi menstabilkan aliran bekalan air.

“Pemantauan dan tindakan di lapangan perlu terus dijalankan dan pihak kami juga masih menyediakan bantuan lori tangki air untuk menyalurkan bantuan kepada
pelanggan yang memerlukan.

“Ekoran status pemulihan ini, hanya satu Pusat Khidmat Setempat yang masih diaktifkan di Taman Rakyat, Taman Sri Andalas bagi memberi bantuan ke tiga premis yang belum mencapai pemulihan sepenuhnya antaranya Bandar Putra 2, Parkland dan Taman Sentosa,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Sementara itu, katanya, kerjasama semua pelanggan untuk tidak membuat simpanan bekalan melebihi penggunaan amat dihargai bagi membantu kelancaran proses pemulihan ini.

“Terima Kasih atas kerjasama semua pihak dan sila hubungi kami di talian 15300 untuk sebarang pertanyaan dan bantuan.

“Pelanggan juga boleh merujuk aplikasi telefon bimbit Air Selangor untuk mendapatkan status terkini yang akan dikemaskini dari semasa ke semasa,” katanya.


Pengarang :