RM5 juta untuk 47 PAWE seluruh negara | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Norway

Wartawan

Nadiah Zamlus

RM5 juta untuk 47 PAWE seluruh negara

OLEH NADIAH ZAMLUS

SUBANG JAYA, 11 JUN: Sebanyak RM5 juta diperuntukkan kepada 47 Pusat Aktiviti Warga Emas (PAWE) seluruh negara, kata Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Hannah Yeoh.

Katanya, ia turut membabitkan lapan PAWE yang baru ditubuhkan di Selangor.


“Kesemua persatuan ini akan menerima bantuan dana RM33,330 setiap tahun bagi membantu kos operasi mereka berjalan lancar.

“Target kita supaya satu parlimen akan wujud satu PAWE bagi membolehkan warga emas ini mendapat manfaat sebaiknya,” katanya dalam sidang media ketika pelancaran PAWE Subang Jaya di Kelab Warga Emas USJ6, di sini hari ini.

Hadir sama, Ahli Parlimen Subang, Wong Chen; Ahli Dewan Negeri Subang Jaya, Michelle Ng dan Pengarah Jabatan Kebajikan Masyarakat Selangor, Mohammad Hanafi Maulud.

Pada masa sama, Hannah turut menggesa kesemua PAWE di seluruh negara tidak hanya memfokuskan satu kaum sahaja ketika menganjurkan sebarang aktiviti.

“Jangan Melayu duduk dalam kelompok kaum Melayu sahaja, India bersama kaum sendiri begitu juga kaum Cina, kami mahu melihat adanya integrasi kaum dalam kesemua PAWE.

“Pada masa sama, ahli PAWE juga perlu bekerjasama dengan persatuan mahupun badan bukan kerajaan yang berada di sekeliling mereka, seperti masjid dan rumah ibadat lain,” katanya.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next