PBT SELANGOR

MBPJ wujud laman khas cadang bajet 2020

PETALING JAYA, 17 SEPT: Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) mewujudkan laman khas bagi mendapatkan input, cadangan dan maklum balas daripada penduduk di kawasan itu untuk membentuk bajet 2020 Pihak Berkuasa Tempatan terbabit.

Sekretariat Media, Unit Komunikasi Korporat MBPJ memaklumkan pihaknya sentiasa berusaha dan komited membangunkan Petaling Jaya sebagai bandar raya peneraju, dinamik serta lestari di Malaysia juga di peringkat antarabangsa.

“MBPJ dengan berbesar hati menjemput orang ramai bersama-sama menjadi sebahagian daripada individu yang menyumbang idea, cadangan atau pandangan bagi penyediaan Bajet 2020 dengan melayari laman sesawang www.mbpj.gov.my.

“Laman khas cadangan bajet ini memfokuskan kepada empat kategori antaranya pengurusan infrastuktur dan kemudahan awam, pengurusan taman, padang dan landskap serta pengurusan sisa pepejal.

“Selain itu, turut difokuskan pembersihan dan kesihatan persekitaran, pengurusan keselamatan bandar, sosial serta kemasyarakatan,” katanya.

Sehubungan itu, katanya, orang ramai dijemput mengemukakan sebanyak mungkin input dan mengambil bahagian dalam pembentukan Bajet MBPJ 2020 melalui laman sesawang khas sebelum atau pada 25 September 2019.


Pengarang :