Aliran trafik di lebuh raya utama negara setakat 10 pagi 25 Disember 2020 bergerak perlahan berikutan jumlah kenderaan yang meninggalkan ibu kota. Foto: Twitter LLM
AGENDA NASIONAL

Aliran trafik perlahan pagi Hari Krismas

KUALA LUMPUR, 25 DIS: Aliran trafik di lebuh raya utama negara setakat 10 pagi ini, bergerak perlahan berikutan jumlah kenderaan yang meninggalkan ibu kota mula bertambah di beberapa tempat pada pagi Hari Krismas yang juga cuti umum.

Jurucakap Pusat Kawalan Trafik Lebuhraya Plus Expressways Sdn Bhd berkata aliran trafik mula perlahan di lebuh raya terutama dari Kuala Lumpur menghala ke utara pada pagi ini.

“Setakat ini, keadaan trafik dari Slim River menghala ke Sungkai dan di Km 444.9 Rawang Selatan menghala ke Rawang bergerak perlahan akibat kemalangan.

“Trafik juga bergerak perlahan di Sungai Buloh menuju ke Rawang, Bukit Beruntung menghala ke Bukit Tagar dan Tapah ke Gopeng,” katanya ketika dihubungi Bernama.

Sementara itu, dari selatan ke arah utara pula trafik bergerak perlahan dari Senai ke Kulai, Senawang ke kawasan Rehat dan Rawat (R&R) Senawang, dan dari utara ke arah selatan trafik juga perlahan dari Putra Mahkota menuju ke Nilai.

Jurucakap Lembaga Lebuhraya Malaysia pula berkata trafik turut perlahan sebelum memasuki Terowong Genting Sempah arah timur.

Orang ramai boleh mendapatkan maklumat trafik terkini menerusi talian bebas tol Plusline di 1800-88-0000 dan laman Twitter di www.twitter.com/plustrafikm atau talian LLM di 1800-88-7752 serta laman Twitter di www.twitter.com/llminfotrafik .

-BERNAMA

 


Pengarang :