Selangorkini
PKS Malaysia yang membuat pelaburan dalam bidang teknologi boleh menambah antara RM79 bilion dan RM99 bilion kepada KDNK menjelang 2024. Foto: BERNAMA
BERITA UTAMA EXCO SELANGOR

Usahawan dijemput sertai kursus asas niaga dalam talian

SHAH ALAM, 6 MAC: Usahawan di negeri ini dijemput menyertai kursus asas berniaga secara dalam talian menerusi Program Asas Digitalisasi Usahawan (Padu).

EXCO pembangunan usahawan berkata program terbaharu anjuran Perbadanan Teknologi Maklumat dan Ekonomi Digital Selangor (Sidec) bertujuan membantu usahawan menuju ke arah digital.

“Perniagaan pada masa kini kebanyakannya bergantung kepada platform digital dan sudah tiba masanya usahawan di Selangor menguasai ilmu perdagangan digital.

“Tempat terhad, daftar sekarang dan temui penceramah terkenal yang akan berkongsi cara dan kaedah untuk menguasai ilmu perniagaan digital,” kata Rodziah Ismail menerusi Facebook.

Beliau berkata kursus itu berlangsung secara maya menerusi Google Zoom dengan bayaran RM20 dan terhad kepada 50 peserta sahaja yang dijalankan dalam Bahasa Melayu dan Inggeris.

Orang ramai boleh mendaftar melalui pautan http://t2u.asia/e/24507 untuk siri satu, http://t2u.asia/e/24509 (siri dua) dan siri tiga, empat serta lima akan dikemas kini kelak.

Untuk maklumat lanjut boleh layari laman sesawang www.sidec.com.my/padu/ .


Pengarang :