Dato’ Menteri Besar, Dato’ Seri Amirudin Shari bercakap kepada media di Bangunan SSAAS, Shah Alam pada 7 Oktober 2021. Foto REMY ARIFIN/SELANGORKINI
AGENSI BERITA UTAMA SELANGOR

MB: Peluang kerja antara fokus Belanjawan Selangor 2022

SHAH ALAM, 3 NOV: Peluang pekerjaan yang menjadi penjamin kelangsungan hidup antara fokus dalam Belanjawan Selangor 2022.

Dato’ Menteri Besar berkata pembentangan pada 26 November depan turut mengandungi beberapa usaha selaras dengan pembukaan semula sektor ekonomi.

“Saya pasti peluang pekerjaan menjadi pemberi harapan serta penjamin kelangsungan hidup. Aspek ini akan menjadi antara fokus utama dalam merangka Belanjawan (Selangor 2022) ini dengan harapan ia mampu memberikan penyuntik kepada ekonomi Selangor,” kata Dato’ Seri Amirudin Shari menerusi perutusan Hari Deepavali hari ini.

Pada 8 Oktober, beliau berkata semua Ahli Dewan Negeri termasuk pembangkang dan bebas terlibat dalam penyediaan Belanjawan 2022 yang diadakan secara berasingan dalam pelbagai bentuk dan kaedah.

Pembentangan pada 26 November itu akan dibahas dalam tempoh seminggu sebelum diluluskan pada Disember.

Amirudin berkata antara aspek ditekankan adalah Program Inisiatif Peduli Rakyat yang diperluas kepada kelompok terkesan pandemik Covid-19.


Pengarang :