Gambar hiasan. Foto ARKIB SELANGORKINI
SELANGOR

Penganggur didakwa bunuh warga emas di Pelabuhan Klang

KLANG, 17 DIS: Seorang penganggur didakwa di Mahkamah Majistret di sini hari ini atas pertuduhan membunuh seorang warga emas di Pelabuhan Klang dekat sini, minggu lepas.

Muhammad Shahrul Shamsudin, 33, hanya berdiam diri selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret P. Sarulatha dan tiada pengakuan direkodkan daripada tertuduh.

Muhammad Shahrul didakwa membunuh Mohd Sani Abdullah, 69, pada 12.38 tengah hari pada 10 Dis lepas di hadapan sebuah rumah di Kampung Idaman, Pelabuhan Klang, dekat sini.

Pertuduhan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman mati jika sabit kesalahan.

Terdahulu, peguam K. Nathiya meminta Muhammad Shahrul dirujuk ke hospital kerana keluarga tertuduh mendakwa lelaki itu mempunyai masalah psikiatri namun tidak pernah mendapatkan rawatan di hospital.

Mahkamah kemudiannya menetapkan 17 Jan 2022 untuk sebutan semula kes dan mengarahkan tertuduh dirujuk ke hospital psikiatri.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Nur’ain Madihah Zulkifli.

Pada 10 Dis, media melaporkan polis menahan dua lelaki berusia 33 tahun dalam tempoh kurang empat jam selepas disyaki membunuh seorang kontraktor di Kampung Idaman, Pelabuhan Klang, dekat sini.

– BERNAMA


Pengarang :