Wakil setiap Pasukan bergambar selepas majlis cabutan undian Piala Liga Juara Selangor (SCL 2023) bagi edisi ketujuh anjuran Persatuan Bola Sepak Selangor (FAS) di Sunway Resort Hotel pada 18 September 2023. FOTO NUR ADIBAH AHMAD IZAM/SELANGORKINI
AGENDABERITA UTAMASUKANKINI

16 pasukan buru trofi Liga Juara Selangor 2023

SUBANG JAYA, 19 SEPT: Sebanyak 16 pasukan bakal berentap dalam Liga Juara Selangor 2023 (SCL) yang berlangsung di Stadium Arena Majlis Bandaraya Subang Jaya (MBSJ) bermula 30 September hingga 10 Disember.

Berdasarkan sesi undian di Hotel Sunway Resort & Spa di sini malam tadi, lapan pasukan dalam setiap kumpulan akan bermain dalam tujuh perlawanan dan empat pasukan teratas akan layak ke suku akhir.

Memasuki edisi ketujuh, SCL yang diilhamkan Duli Yang Teramat Mulia Raja Muda Selangor Tengku Amir Shah, disertai lebih 500 pemain membabitkan 63 perlawanan.

Kejohanan tahun ini turut menawarkan hadiah wang tunai RM14,000 untuk juara manakala naib juara akan menerima wang tunai RM8,000.

Terdahulu, Fairuz Montana daripada Kelana United diumum pemenang anugerah Jurulatih Terbaik, manakala Shahrul Haziq juga beraksi bersama Kelana United dianugerahkan sebagai Pemain Muda Terbaik SCL 2022 pilihan penyokong.

Pemain Selangor Belia Harry Danish merangkul anugerah Gol Terbaik manakala Muhammad Harris Sharudin menerima Anugerah Jawatankuasa Pengadil atas komitmen dan prestasi baik sepanjang kempen SCL 2022.

Berikut adalah keputusan undian SCL 2023:

Kumpulan A:

Ampang Ukay Positive
Gombak FA
Kg Bharu Boss
Klang Frenz United
Kru Port Klang
Ingress KL
Tebuan Kg Pinang
KKB Brotherhood

Kumpulan B:

MBSA
NPNG Damansara Perdana
SFC Youth
PJ Kelana United
Sijangkang City
AAK Puncak Alam
Kajang Northern Merbau
Najmi SFFC Kota Damansara


Pengarang :