SELANGOR

‘Bunyi hon kereta’, Amirudin raih sokongan masyarakat Sungai Tua

OLEH ERMIZI MUHAMAD

GOMBAK, 8 MEI: Angkatan Muda KEADILAN (AMK) mengadakan Flashmob jalanan menyeru pengundi N16 Sungai Tua kekal memilih calon Pakatan Harapan (PAKATAN), Amirudin Shari sebagai wakil rakyat kawasan itu.

Flashmob berkenaan menyaksikan pelbagai sepanduk dan plakad ditunjukkan kepada umum dengan siri kempen berkenaan disertai anggota dan sukarelawan parti.

Ia diadakan di Jalan Pekan Lama Batu Caves Sungai Tua sebagai inisiatif berterusan memastikan sokongan pengundi kekal kepada calon PAKATAN.

Dalam pada itu, pengguna jalan raya yang melalui kawasan berkenaan turut membunyikan hon, sebagai tanda sokongan terhadap Amirudin, yang juga Exco Kerajaan Negeri.

Amirudin diletakkan sebagai calon PAKATAN di Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Tua yang berpotensi menang mengekalkan kerusi berkenaan pada Pilihan Raya Umum ke 14 (PRU14) ini.

DUN Sungai Tua merupakan kerusi baru yang diperkenalkan di bawah penstrukturan persempadanan semula Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), baru-baru ini.

Nama lama bagi kerusi berkenaan adalah, DUN Batu Caves yang menyaksikan populasi pecahan kaum terbesar di kawasan itu.

Bagi persaingan PRU14 ini, Amirudin berdepan saingan Datuk N Rawisandran (BN), Mohammad Ibrahim (PAS) dan Badrul Hisam (Bebas) yang melengkapkan saingan empat penjuru di DUN berkenaan.


Pengarang :