BERITA UTAMA SELANGOR

Ng Suee Lim pilihan terbaik demi kemajuan Sekinchan

OLEH NADIAH ZAMLUS

SEKINCHAN, 6 MEI: Calon N004 Sekinchan, Ng Suee Lim adalah calon terbaik yang diletakkan Pakatan Harapan (PAKATAN) buat pengundi Sekinchan.

Dato’ Menteri Besar, Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali berkata, rekod peribadi Suee Lim tidak perlu dipertikaikan berikutan seringkali mendapat kepercayaan pengundi sejak 2008.

“Saya yakin pemimpin yang boleh memartbatkan Sekinchan ialah Suee Lim, beliau diantara pemimpin yang kerapkali bertemu dengan saya mengadu masalah penduduk.

“Ini termasuk masalah Bagan Sekinchan yang mana penduduknya menetap di atas tanah rizab Melayu hampir 50 tahun lamanya.

“Atas usaha yang tidak berputus asa akhirnya masalah tersebut dapat diselesaikan pada 2015, bukannya pada waktu menjelang Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14), kita sudah selesai sejak lama dulu lagi,” katanya di hadapan lebih 2,000 penduduk Pekan Sekinchan malam tadi.

Suee Lim berjaya menawan Sekinchan sejak PRU12 dengan majoriti undi kecil sebanyak 190, namun kepercayaan pengundi semakin meningkat terhadap beliau dan terbukti pada PRU13 apabila undi majoriti naik kepada 2,239.

Tahun lalu, Malaysia Kini melaporkan Ketua Umno Bahagian Sungai Besar Datuk Seri Jamal Md Yunos berikrar akan menjatuhkan Suee Lim pada PRU14.

Suee Lim turut mencabar Jamal bertanding dengannya bagi merebut kerusi berkenaan, namun Jamal memberikan alasan Suee Lim bukanlah lawannya yang kuat, dan dia hanya ingin bertanding dengan Mohamed Azmin di Bukit Antarabangsa.

Namun kenyataan Jamal itu hanyalah cakap kosong apabila beliau dilihat tidak dicalonkan bagi kedua-dua kerusi, Sekinchan mahupun Bukit Antarabangsa.

=EZY=

 


Pengarang :