Yang Dipertua Pertubuhan Kebajikan dan Amal Wanita Selangor Datin Seri Masdiana Muhamad berucap ketika Majlis Apresiasi Sedekad Pusat Wanita Berdaya di Shah Alam Convention Centre, Shah Alam pada 7 Mac 2020. Foto HAFIZ OTHMAN/SELANGORKINI
AGENSI SELANGOR

Penghuni Rumah Puteri Arafiah siapkan 400 PPE untuk petugas hadapan

SHAH ALAM, 28 MEI: Penghuni Rumah Puteri Arafiah (RPA) berjaya menyiapkan 400 set kelengkapan peralatan perlindungan diri (PPE) sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan Ramadan lalu.

Yang Dipertua Pertubuhan Kebajikan dan Amal Wanita Selangor (Pekawanis), Datin Seri Masdiana Muhamad berkata PPE terbabit disumbangkan kepada petugas barisan hadapan yang bertungkus lumus mengawal penularan Covid-19.

“Susulan arahan kerajaan tidak membenarkan rentas negeri, penghuni RPA tidak dapat pulang menyambut raya bersama keluarga. Jadi peluang ini dimanfaatkan untuk tujuan itu selain menyiapkan projek biskut raya,” katanya ketika sesi temu bual dalam talian di program Cendol Aidilfitri anjuran Institut Darul Ehsan hari ini.

RPA adalah pusat penjagaan dan perlindungan remaja puteri bawah 21 tahun anjuran Pekawanis yang ditubuhkan sejak Jun 2011 bagi membimbing serta memberi perlindungan kepada remaja bermasalah menerusi penekanan elemen pembangunan modal insan juga rohani.

Sementara itu, isteri Dato’ Menteri Besar memaklumkan Pekawanis akan menjalankan program membantu ibu tunggal secara dalam talian yang sudah dirancang dan akan dilaksanakan dalam masa terdekat.


Pengarang :