Pegawai kesihatan menjalankan tugas di asrama pekerja wanita syarikat sarung tangan Top Glove di Meru pada 23 November 2020. Foto BERNAMA
AGENDA NASIONAL

Niat bekerja kerana Allah, dipermudahkan segalanya – Dr Noor Hisham

SHAH ALAM, 17 JAN: Memahami penat lelah terpaksa dilalui anggota kesihatan di seluruh negara, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah tampil memberi kata-kata semangat.

“Saya menyeru kepada semua petugas barisan hadapan iaitu sebelum memulakan tugas kita seharian, pastikan kita pasangkan niat dan nawaitu berkhidmat kerana Allah SWT.

“InsyaAllah akan dipermudahkan segala beban kerja dan selepas kita berusaha bersungguh-sungguh marilah bertawakal kembali kepada Allah. Ajal maut ditentukan oleh-Nya,” tulis ketua pengarah kesihatan menerusi Facebook.

Pada 11 Januari lalu, Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin turut menyifatkan petugas kesihatan negara dalam keadaan penat.

Malah fasiliti Kementerian Kesihatan (KKM) sudah tidak mampu untuk menampung peningkatan sehingga 2,000 kes baharu Covid-19 setiap hari.

Semalam negara merekodkan kes harian tertinggi Covid-19 iaitu 4,029 kes. Sehingga hari ini sebanyak 601 kematian dicatat sementara kes aktif dengan kebolehjangkitan 37,782.


Pengarang :