Selangorkini
Yang Dipertua Majlis Perbandaran Sepang, Datuk Abd Hamid Hussain bercakap kepada media selepas mesyuarat penuh di ibu pejabatnya pada 30 Mac 2021. Foto MPSepang
PBT SELANGOR

MPSepang: Tiga lokasi baharu parkir berbayar bermula esok

SEPANG, 31 MAC: Majlis Perbandaran Sepang (MPSepang) akan melaksanakan sistem Tempat Letak Kereta (TLK) berbayar di tiga lokasi baharu mulai esok.

Yang Dipertuanya, Datuk Abd Hamid Hussain berkata ia membabitkan kawasan Dengkil, Kota Warisan dan Taman Seroja .

“Tujuan utama pelaksanaannya bagi memastikan perancangan bandar lebih tersusun dan teratur, pada masa sama mengawal lambakan kenderaan buruk di petak-petak parkir sehingga menghalang pengguna lain.

“Sepatutnya program TLK berbayar ini dilaksanakan pada awal tahun, namun disebabkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ia ditunda ke April,” katanya ketika berucap pada Mesyuarat Penuh MPSepang semalam.

Sementara itu, Abd Hamid berkata kes demam denggi di Sepang sejak Januari sehingga 28 Mac lalu ialah 126 kes, namun jumlah berkenaan rendah dibandingkan untuk tempoh yang sama pada tahun lalu iaitu 1,091.

“Orang ramai diingatkan supaya tidak hanya meletakkan tanggungjawab menjaga kebersihan kepada jabatan kesihatan dan pihak berkuasa tempatan sahaja.

“Masyarakat perlu memandang serius dengan serangan demam denggi yang menjangkiti tanpa mengira peringkat umur, bangsa atau pun jantina,” katanya lagi.

 


Pengarang :