AGENSI SELANGOR

250 pelajar SPM dipelawa ikuti program bahasa Inggeris percuma

SHAH ALAM, 3 JUN: Seramai 250 pelajar Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dipelawa menyertai Program Siri Tambahan Sekolah (Assist) bagi bahasa Inggeris pada Sabtu ini.

Program kendalian Sukarelawan Team Selangor dibuka secara percuma khususnya kepada pelajar dari golongan keluarga berpendapatan rendah (B40).

“Program ini adalah susulan daripada SKORLah SPM yang dibuat pada awal tahun untuk membantu calon dalam menghadapi peperiksaan.

Ketua Unit Sekolah Sukarelawan Team Selangor, Muhamad Haziq Fikri Jasni.

“Jika sebelum ini hanya 100 pelajar, kali ini kita sasar lebih ramai iaitu 250 dengan fokus dalam kumpulan sama,” kata Ketua Unit Sekolahnya, Muhamad Haziq Fikri Jasni ketika dihubungi.

Katanya, pelajar perlu merebut peluang ini kerana guru yang mengendalikan bengkel teknik menjawab soalan ini terdiri dalam kalangan mereka berpengalaman luas dan pernah memeriksa kertas peperiksaan.

“Guru terlatih dan berpengalaman kami bawakan istimewa buat pelajar dalam kalangan B40 atau yang memerlukan bantuan dan sokongan akademik.

“Pendaftaran adalah terhad. Mereka yang berminat boleh mendaftar di http://bit.ly/assistBI atau hubungi 017-612 7269 untuk maklumat lanjut,” katanya.


Pengarang :