Selangorkini
PBT SELANGOR

Elak denda, perbaharui permit niaga MPS sebelum 31 Disember

SHAH ALAM, 26 OKT: Pemegang lesen perniagaan bawah pentadbiran Majlis Perbandaran Selayang (MPS) digesa memperbaharui permit 2022 sebelum 31 Disember bagi mengelak didenda.

Kegagalan berbuat demikian sebelum tarikh ditetapkan akan dicaj fi lewat sebanyak 10 peratus daripada jumlah aktiviti lesen, menurut pengarah jabatan korporatnya.

Mohamad Zin Masoad berkata maklumat boleh dikemas kini melalui laman sesawang http://lesendigital.mps.gov.my dan seterusnya membuat bayaran di mymps.mps.gov.my.

“Pemegang lesen boleh membayar dan mencetak sendiri lesen menggunakan MyMPS untuk memudahkan proses secara dalam talian di mana sahaja tanpa kehadiran fizikal di kaunter,” katanya dalam kenyataan.

Beliau berkata proses bayaran bagi pemegang lesen minuman keras, visual, papan iklan, kilang tanpa kebenaran, rumah urut, refleksologi, pusat siber, hotel, barang lusuh dan kuari juga melalui sistem sama.

Katanya, lesen bagi perniagaan berkaitan boleh diperoleh di Jabatan Pelesenan MPS.

Untuk pertanyaan lanjut, orang ramai boleh menghubungi Jabatan Pelesenan di talian 03-61265940-5941/5942/5943 atau layari www.mps.gov.my.


Pengarang :