Dato’ Seri Amirudin Shari berucap ketika Majlis Perhimpunan Penjawat Awam di Auditorium Dewan Jubli Perak Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah pada 8 November 2021. Foto FIKRI YUSOF/SELANGORKINI
AGENDA BERITA UTAMA NASIONAL PILIHAN MINGGUAN

Belanjawan #Selangor2022 Jumaat depan, tumpu usaha rancak ekonomi

SHAH ALAM, 17 NOV: Belanjawan #Selangor2022 yang dijadual dibentang di Dewan Negeri Selangor pada 26 November ini bakal menumpukan kepada merancakkan semula ekonomi bagi membantu rakyat pasca wabak Covid-19.

Pembentangan Dato’ Menteri Besar Dato’ Seri Amirudin Shari boleh diikuti secara langsung melalui saluran SelangorTV (selangortv.my) dan menerusi media sosial https://www.facebook.com/MediaSelangor

Liputan berita majlis penting itu yang bermula jam 3 petang boleh diikuti melalui portal Selangorkini (selangorkini.my) dan tiga edisi lain, termasuk Mandarin (selangorkini.my/zh-hans/) serta Tamil (selangorkini.my/ta/).

Edisi Inggeris boleh dicapai melalui pautan http://selangorjournal.my

Maklumat pantas dan infografik berhubung isi menarik dan program utama Kerajaan Negeri akan dimuatkan di media sosial Media Selangor pada petang Jumaat tersebut.

Akhbar Selangorkini edisi Belanjawan #Selangor2022 juga diterbitkan dan mula diedar pada 27 November.

Amirudin sebelum ini berkata usaha yang bakal ditekankan dalam belanjawan kali ini antaranya menambah hasil dan bantuan kepada penduduk terjejas akibat Covid-19.


Pengarang :