Penyerang Malaysia Lee Tuck melancarkan serangan ketika bertemu Vietnam dalam Piala AFF 2022 di Stadium Nasional My Dinh, Hanoi pada 27 Disember 2022. Foto Facebook FAM
AGENDA SUKANKINI

59,000 tiket separuh akhir pertama Piala AFF lawan Thailand habis dijual

Oleh SHAMZ JOHAN

SHAH ALAM, 5 JAN: Sebanyak 59,000 tiket separuh akhir pertama Piala AFF 2022 yang menyaksikan skuad Harimau Malaya menentang Thailand Sabtu ini habis dijual.

Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) memaklumkan tiada penjualan tiket tambahan secara dalam talian mahupun di kaunter tiket di Stadium Nasional Bukit Jalil.

“Terima kasih kepada penyokong Harimau Malaya yang telah membeli tiket bagi menyaksikan perlawanan separuh akhir pertama, Malaysia lawan Thailand,” katanya di Facebook.

Semalam, Setiausaha Agung FAM Noor Azman Rahman berkata hanya 59,000 tiket dijual berikutan 21,000 tempat duduk terpaksa ‘dikosongkan’ bagi pemasangan struktur pentas konsert artis terkemuka dari Taiwan, Jay Chou.

Malaysia mara ke separuh akhir sebagai naib juara Kumpulan B dengan sembilan mata, selepas menewaskan Singapura 4-1 kelmarin. Vietnam muncul juara kumpulan dengan 10 mata, manakala Singapura tersingkir apabila menduduki tempat ketiga dengan tujuh mata.

Sekiranya berjaya menundukkan pasukan paling cemerlang, Thailand yang mempunyai enam gelaran, skuad Harimau Malaya akan bertemu pemenang antara Vietnam dengan Indonesia di pentas final pada 13 dan 16 Januari ini.


Pengarang :