Polis ada petunjuk positif lokasi Jho Low | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Afeeqa Afeera

Polis ada petunjuk positif lokasi Jho Low

PASIR MAS, 22 MEI: Polis mempunyai petunjuk positif berhubung keberadaan Low Taek Jho atau Jho Low, kata Ketua Polis Negara, Datuk Seri Abdul Hamid Bador.

Abdul Hamid berkata, polis akan cuba membawa pulang ahli perniagaan kontroversi yang terbabit dalam skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB) itu ke Malaysia dalam masa terdekat kerana ‘mempunyai beberapa petunjuk baharu’.

Beliau bagaimanapun tidak mendedahkan petunjuk baharu yang dikumpul polis ketika ini berhubung ahli perniagaan terbabit.


“Saya serius ni (ada petunjuk baharu), tapi sabar. Mana dia nak menyorok… tak akan selamat. Kita akan bawa balik Jho Low tak lama lagi kerana semua orang tertunggu-tunggu,” katanya kepada pemberita selepas mengadakan lawatan singkat ke sempadan Malaysia-Thailand di Kelantan di sini, hari ini.

Ditanya adakah Jho Low berada di China, beliau berkata:” saya tak cakap,”

Katanya, tindakan yang dilakukan Jho Low menyebabkan negara berhutang dengan kadar tinggi dan ahli perniagaan itu sepatutnya menerima balasan terhadap perbuatannya.

Beliau turut menyifatkan tindakan ahli perniagaan itu yang sering membuat kenyataan melalui peguamnya dari Macau dan Hong Kong sebagai pengecut.

“Rompakan yang dibuat Jho Low menyebabkan negara berhutang. Bila dia dibawa ke mahkamah, insyaAllah akan keluar segala penipuan yang dia lakukan,” katanya.

-BERNAMA

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next