UiTM FC fokus misi ke Liga Super musim depan | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Aishah Amin

Norway

Wartawan

Zareef Muzammil

UiTM FC fokus misi ke Liga Super musim depan

OLEH ZAREEF MUZAMMIL

SHAH ALAM, 27 MEI: Walaupun tewas di tangan Selangor United Jumaat lalu, tumpuan UiTM FC kini terarah kepada misi untuk kekal dalam landasan memburu slot ke Liga Super musim depan.

Presidennya, Prof Dr Azizan Abdullah berkata, skuad The Lion Troops itu akan tetap mengambil peluang dengan baki enam perlawanan lagi untuk tidak tercicir sebarang mata, sekali gus kekal selaku pendahulu Liga Perdana.


“Setakat ini, kedudukan pemain kita masih stabil dan apabila dapat naik ke Liga Super, kita akan cuba mengenal pasti penaja-penaja yang berpotensi untuk diketengahkan sekali gus membantu kita ke Liga Super akan datang.

“Begitu juga kita ada sumber kewangan lain yang tidak akan memberi impak kepada pretasi UiTM FC itu sendiri,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita selepas Majlis Tahlil dan Berbuka Puasa UiTM FC 2019, di Intekma Resort, di sini, malam ini.

Hadir sama, Timbalan Ketua Setiausaha (Perancangan Strategik) Kementerian Pendidikan Malaysia, Dato’ Kamel Mohamad dan Ketua Jurulatih UiTM FC, Ismail Zakaria.

Mengulas strategi memperkuatkan jentera pasukan, Dr Azizan yang juga Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar (HEP) UiTM berkata, pihaknya akan melantik bakat-bakat baharu dimiliki institusi pengajian tinggi itu untuk diserahkan ke pasukan berkenaan.

Katanya, pemain yang terdiri daripada pelajar UiTM itu sendiri turut dikekalkan dalam pasukan.

“Setakat ini kita bergantung kepada pelajar UiTM itu sendiri kerana kita mengutamakan pelajar-pelajar kita untuk bermain dengan pasukan.

“Malah, kita juga mempunyai kuota pemain import tetapi prestasi yang kita ada sekarang memang memberangsangkan dengan strategi dibuat,” katanya.

Terdahulu, dalam majlis sama Dr Azizan turut berkesempatan menyerahkan sumbangan derma kilat kepada anak Allahyarham bekas jurulatih Piala Presiden UiTM yang meninggal pada 6 Mei lalu.

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next