Tun M, isteri ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri | Selangorkini


About the contributor

Norway

Pengarang

Naeem Raffi

Tun M, isteri ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri

KUALA LUMPUR, 4 JUN: Tun Dr Mahathir Mohamad dan isteri, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali hari ini mengucapkan selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri kepada seluruh rakyat Malaysia yang beragama Islam.

“Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir dan Batin,” kata Perdana Menteri menerusi ucapan berbentuk klip video berdurasi 54 saat bersama isteri beliau di laman Twitter dan Facebook.

Dr Siti Hasmah juga menzahirkan ucapan beliau kepada muslimin dan muslimat yang berada di luar negara serta pasukan keselamatan yang menjaga keamanan negara dan dunia.


“Maaf Zahir dan Batin kepada semua muslimin dan muslimat yang di luar sana khasnya di luar negera dan khasnya juga kepada pasukan keselamatan kita yang bertugas di batasan, di udara, di samudera dan juga di luar negara sebagai pasukan menjaga keamanan di bawah panji-panji Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu,” katanya.

Umat Islam di Malaysia akan menyambut 1 Syawal esok.

– BERNAMA

 

Media Selangor Mobile App

Membawakan kepada anda berita terkini daripada Selangorkini, aplikasi mudah alih Media Selangor membekalkan kepada anda sumber yang dipercayai untuk liputan berita yang pantas di mana sahaja dan pada bila bila masa


Smiley face Smiley face


Kongsikan ini :

BERITA BERKAITAN

Prev
Next